Parikymppisen teekkariavovaimon (toivottavasti) onnistuneita erikoisempia kokkailuja ja kokkailutarinoita höystettynä käytetyillä resepteillä ja kuvilla. Olen itse avoin kaikelle, mutta avokilleni ei käy tuoreet tomaatit tai pähkinät, eli niitä ei ohjeista (todennäköisesti) löydy. Feel free to try! :)

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Jauheliha-tacosalaatti

Kavereita tulossa istumaan iltaa, etkä haluaisi tarjota aina sitä samaa pakastepitsaa, patonkia ja karjalanpiirakkaa? Olis kiva, kun yöpalaksi ei tarvis hakee pitsoja? Jos vastaat edellisiin ees jotenkin myötäillen, kokeile tätä! :) Ohje mukailee viikolla 37 ilmestyneen Pirkanmaan K-Supermarketin mainoksesta löytynyttä reseptiä. (Pahoitteluni hienosti paintilla muokatusta kuvasta! Tuli taas muka ihan yllätyksenä, että kameran akkua ladatessa kamerassa ei siis ole akkua sisällä, jotta kuvat voisi siirtää...)


Salaatti:
400 g (naudan) jauhelihaa
pussi tacomausteseosta
pieni kerä jäävuorisalaattia (noin 250 g)
rasia miniluumutomaatteja/kirsikkatomaatteja (noin 250 g)
paprikaa (noin 200 g)
kurkkua (noin 100 g)
punasipuli (noin 70 g)
rypäleitä
maissilastuja
(cheddaria)

Kastike 1:
1 prk kermaviiliä
1 prk salsakastiketta

Kastike 2:
valmis juustodippi

Sekoita kastike maustumaan, jos siinä on jotain sekoitettavaa. Ruskista sitten jauheliha pannulla, lisää tacomausteseos ja halutessasi hieman vettä. Paista vielä sen aikaa, että vesi haihtuu pois. Pilko kulhoon jäävuorisalaatti, paprika ja kurkku. Puolita tomaatit ja punasipuli, ja viipaloi sipuli kapeiksi suikaleiksi. Sekoita hyvin. Puolita rypäleitä makusi mukainen määrä, ja murskaa muutama kourallinen maissilastuja salaatin sekaan. Pyöräytä salaattia vielä kerran tai pari lusikalla sekaisin, jotta kaikki herkut eivät jää ainoastaan pinnalle, ja lisää päällimmäiseksi lämmin jauheliha, jonka pinnalle voit repiä muutaman viipaleen cheddaria. Tarjoa salaatin lisänä kastike ja loput maissilastut, ja nauti! :)

Kokonaisuus toimii myös jääkaappikylmänä, jolloin jauheliha kannattaa sekoittaa hyvin salaatin joukkoon ja jättää cheddar-juusto pois. Ja tietenkin cheddariakin voi kylmänä kokeilla.. Kokeilu kannattaa aina. ;)

1 kommentti: